Copii

Sistemul imunitar al copiilor este imatur și se dezvoltă treptat până în jurul vârstei de 11-12 ani, ca și organismul acestora, sistemul imunitar este în creștere. Copiii au nevoie de suport imunitar fiind mai sensibili și mai expuși diverselor agresiuni. Este cunoscut că, în medie, copii trec prin 7 - 8 episoade de răceală pe an, o medie dublă față de adulți , datorită imaturității și ineficienței sistemului imun.

În primele 6 - 8 luni de viață nou născuții beneficiază de protecția dată de anticorpii maternali, prin colostru. După această perioadă producția de anticorpi se realizează treptat și atinge valorile normale ale adultului după vârsta de 10 ani, sistemul imun se maturizează.

Sistemul imunitar al copiilor Un sistem imunitar puternic și o funcție imunologică normală sunt componentele de bază pentru sănătatea întregului organism! De asemenea, hrana este esențială pentru sănătatea și performanțele copiilor. O hrănire corectă din copilărie înseamnă un organism dezvoltat armonios, rezistent, care funcționează la capacitate optimă. Iar, în nutriție, contează cantitatea, dar, mai ales calitatea hranei, digerarea acesteia și asimilarea nutrienților.

Nu sunt produse în această categorie.