Seniori

Odată cu îmbătrânirea fizică a organismului are loc și îmbătrânirea sistemului imunitar,imunosenescența, sistemul imun începe să piardă din funcţiile sale şi nu mai poate răspunde repede sau eficient la stimuli. Îmbătrânirea este asociată cu o scădere a sănătății, parțial atribuită defectelor imunității.

Procesul complex de imunosenescență afectează atât imunitatea înnăscută, cât și cea adaptativă a sistemului imunitar și duce la instalarea unei stări inflamatorii cronice numită "îmbătrânire inflamatorie".

Ca rezultat, persoanele mai în vârstă sunt mai puțin capabile de un răspuns imun după o provocare infecțioasă decât sunt tinerii adulți și mai sensibile la infecțiile virale și bacteriene, infecțiile oportuniste, reactivarea virusurilor latente, bolile autoimune și neoplaziile. Persoanele în vârstă suferă în mod curent de malnutriţie, iar nutriţia joacă un rol deosebit în răspunsul imun . Un sistem imunitar puternic și o funcție imunologică normală sunt componentele de bază pentru sănătatea întregului organism!

Nu sunt produse în această categorie.